Industrijska konoplja OPG Kalić http://www.konopljakalic.com/ OPG Kalić je ekološki proizvođač industrijske konoplje. U svojoj ponudi imamo ulje konoplje, konopljino brašno, konopljin proteinski prah, konopljine sjemenke, te i drugi proizvodi od konoplje. hr Konopljin proteinski prah http://www.konopljakalic.com/o/poljoprivredni-proizvodi/konopljin-proteinski-prah/25685

Konopljin proteinski prah zelene je boje, blago orašastog okusa i mirisa. Lako probavljiv, regulira metabolizam masti i pomaže kod mršavljenja, obnavlja i jača mišićnu masu, regulira probavu i izbacuje suvišnu vodu iz organizma. Konopljin protein prah je najbolje izbalansiran biljni protein!

Sadrži esencijalne masne kiseline, omega-3 i omega-6, GLA (gamalinolensku) i SDA (stearidonsku) kiselinu, vitamine B1, B2, B3, B6 i B9, provitamin A (betakaroten), vitamin E (tokoferol), minerale željezo, kalij, kalcij, fosfor, cink, magnezij, bakar i mangan, netopiva dijetalna vlakna i klorofil. To je jedini biljni protein koji sadrži sve aminokiseline, uključujući i 9 esencijalnih! Neravnoteža ili pomanjkanje aminokiselina u organizmu dovodi do čitavog niza bolesti i poremećaja zdravlja.

Svakodnevnom konzumacijom proteina od konoplje omogućit ćete izgradnju i obnavljanje mišićne mase, brže sagorijevanje masnih naslaga i brže mršavljenje.

Ako volite prirodne okuse ili ćete se tek uvjeriti u njihove blagodati, uživat ćete u potpunosti! Još k tome, dobiti ćete sve potrebne aminokiseline bez kojih naše tijelo ne može funkcionirati!

Sastav: 100% proteinski prah od konoplje iz ekološke proizvodnje

Neto količina: 400g - 90kn

Konopljino brašno http://www.konopljakalic.com/o/poljoprivredni-proizvodi/konopljino-brasno/25686

Dobiva se usitnjavanjem i mljevenjem odmašćenih sjemenki industrijske konoplje. Ne sadrži gluten, ali sadrži značajne količine proteina i balastnih tvari. Karakterističnog je i bogatog orašastog okusa, biljnog mirisa, fino je mljeveno u sitni prah i sivkasto-smeđe-zelenkaste je boje. Koristit ćete ga s lakoćom u kuhinji - umiješajte ga u već provjerene recepte za kruh, peciva, palačinke, biskvite za kolače i kekse, tijesto za domaću tjesteninu i lazanje, ali i povrtne popečke. Može se miješati s drugim vrstama brašna u omjeru 1:5. Nakon otvaranja potrebno je čuvati brašno na tamnom i hladnom mjestu.

Sastav: 100% brašno od konoplje iz ekološke proizvodnje

Neto količina: 500g - 30kn

Ulje konoplje http://www.konopljakalic.com/o/poljoprivredni-proizvodi/ulje-konoplje/25687

Konopljino ulje dobiva se hladnim prešanjem sjemenki konoplje.

Ulje je bogato esencijalnim masnim kiselinama (sadrži čak 80 posto) te je najuravnoteženije prirodno ulje za prehranu. Zelene je boje i ima okus po oraščićima. Sadrži idealan omjer omega 3 i omega 6 višestruko nezasićenih esencijalnih masnih kiselina, višestruko nezasićenu esencijalnu gamalinolensku kiselinu (GLA), višestruko nezasićenu esencijalnu stearidonsku kiselinu (SDA), vitamin E i betakaroten. GLA kiselina neophodna je za održavanje hormonalne ravnoteže organizma. Možete ga koristiti u prehrani kao dodatak salatama. Nemojte ga koristiti kod kuhanja jer zagrijavanjem ono gubi ljekovita svojstva. Preporučuje se da ga konzumirate prije obroka i to jednu do tri čajne žličice. Potrebno ga je čuvati u frižideru.

Ulje konoplje naime djeluje blagotvorno i ljekovito na vaše tijelo. Gotovo bismo mogli reći da čini čuda. Priuštite si zdravlje!

Sastav: 100% ulje od konoplje iz ekološke proizvodnje

Neto količina: 100ml - 40 kn, 200ml - 80kn, 500ml-150kn

Konopljine sjemenke http://www.konopljakalic.com/o/poljoprivredni-proizvodi/konopljine-sjemenke/25714

Sjemenka konoplje je izvrstan izvor esencijalnih masnih kiselina, a može ih se koristiti na bezbroj načina: od priprema juha, kao grickalice, mljeveno kao brašno, za izradu maslaca od konoplje ili kao dio različitih kolača, sladoleda, zdravog kruha i slično. Sjemenke konoplje se sastoje od 25% proteina, 30% ugljikohidrata i 15% netopivih vlakana.

Konopljino sjeme sadrži kalcij, magnezij, fosfor, kalij, vitamin A.

U prosjeku 30% težine sjemena konoplje su zdrava i jestiva ulja koja sadrže 80% esencijalnih masnih kiselina kao što su omega-3, omega-6, odnosno linolne, linolenske, gama-linolenske, alfa-linolenske i druge masne kiseline. Uz zdrava ulja, konopljino sjeme ima čak 25% proteina (albumin i edestin) koji se koriste kao dodatak prehrani za sportaše i sve osobe koje hranom ne unose dostatne količine proteina.

Također, konopljine sjemenke su bogate vlaknima (15%) koja pomažu probavi, ubrzavaju metabolizam i imaju niz pozitivnih učinka na zdravlje.

Sastav: 100% sjemenke od konoplje iz ekološke proizvodnje

Neto količina: 150g - 20kn , 220g - 30kn

Ostali proizvodi od konoplje http://www.konopljakalic.com/o/poljoprivredni-proizvodi/ostali-proizvodi-od-konoplje/25715

Čaj od konoplje iz ekološke proizvodnje napravljen je od pupoljaka i lišća ručno brane industrijske konoplje. Čaj je odličan antioksidant, eliminira probavne smetnje, gubitak apetita, smanjuje težinu i ublažava probleme s bubrezima.

 • Priprema: Za pripremu najbolje šalice čaja uvijek upotrijebite svježu vodu. Prstohvat konopljinog čaja prelijte s 3 dcl zagrijane vode. Preporučujemo da ga pustite stajati u vodi 8-10 minuta. Možete ga piti više puta na dan jer nema neželjenih učinaka.
 • Sastav: 100% čaj od konoplje iz ekološke proizvodnje
 • Neto količina: 30 g - 30kn

Med od konoplje

 • Dodatak prehrani na bazi meda.
 • Sastav: Kremasti med dobiven mješanjem baremovog meda s proteinima od konoplje. Čuvati na hladnom mjestu.
 • Neto količina: 250g - 40kn

Tjestenina od konoplje

 • Sušena tjestenina.
 • Sastav: Eko brašno od konoplje, krupica od durum pšenice, voda. Stupanj vlage 13,5, stupanj kiselosti 3,5
 • Priprema: kuhati u otvorenoj posudi 5min.
 • Čuvati na tamnom, suhom, hladnom i prozračnom mjestu.
 • Neto količina: 400g - 20kn

Domaći kolači od konopljinog brašna

 • Sastav: Pšenično brašno, jaja, šećer u prahu, vanilin šećer, prašak za pecivo, maslac, rum, konopljino brašno.
 • Neto količina: 150g - 15kn